Mark Vossen

cello Giovanni Grancino, Milaan 1700

Marc Vossen begon met cellospelen op achtjarige leeftijd en studeerde onder andere bij Godfried Hoogeveen (Den Haag) en Ralph Kirshbaum (Manchester). Hij won tal van prijzen op (inter)nationale concoursen en treedt regelmatig op als solist met orkesten als het Wurthenberger Kammer Orchester Heillbronn, Münchener Kammer Orchester en het RTE National Symphony Orchestra Dublin.

Hij is de cellist van het Storioni Trio dat internationale furore maakt. Het trio maakte zijn debuut in de Carnegie Hall, de Wigmore Hall, Theatre du Chatelet en speelt natuurlijk regelmatig in het Concertgebouw te Amsterdam. Het Trio heeft inmiddels vele cd’s opgenomen met meesterwerken van Beethoven, Brahms, Schubert en Dvorak, welke op internationale erkenning mochten rekenen. Het Storioni Trio heeft zich gespecialiseerd in de trio’s van Ludwig van Beethoven en het uitvoeren van Triple Concerti met orkest.

Sinds 1 september 2009 is Marc als hoofdvakdocent verbonden aan het conservatorium van Maastricht. Marc bespeelt een cello Giovanni Grancino (1700) afkomstig uit Milaan.

 

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo

- Mark Vossen -