Wouter Vossen

viool Laurentius Storioni, Cremona 1794

Wouter Vossen werd geboren in een familie met een brede muzikale traditie en studeerde onder andere bij Herman Krebbers (Amsterdam) en Chaim Taub (Tel Aviv). Als leerling van eerstgenoemde studeerde hij met onderscheiding af aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij heeft een veelzijdige carriere als solist, kamermusicus en concertmeester en treedt over de hele wereld op.

Hij is de violist van het Storioni Trio dat internationale furore maakt. Het trio maakte zijn debuut in de Carnegie Hall, de Wigmore Hall, Theatre du Chatelet en speelt natuurlijk regelmatig in het Concertgebouw te Amsterdam. Het Trio heeft inmiddels vele cd’s opgenomen met meesterwerken van Beethoven, Brahms, Schubert en Dvorak, welke op internationale erkenning mochten rekenen. Het Storioni Trio heeft zich gespecialiseerd in de trio’s van Ludwig van Beethoven en het uitvoeren van Triple Concerti met orkest.

Vossen is aan de Fontys Hogeschool voor Muziek verbonden als hoofdvakdocent viool en geeft samen met zijn vrouw, de violiste Natalia Gabunia, regelmatig masterclasses en gastlessen in binnen-en buitenland.

Wouter Vossen bespeelt een zeldzame viool (1794) van de Cremonese vioolbouwer Laorentius Storioni alsmede een vioolstok (1845) van de beroemde Franse stokkenmaker Dominique Peccatte, hem voor het leven in bruikleen gegeven door de Stichting Elise Mathilde Fonds.

 

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo

- Wouter Vossen -